Zeg eindelijk JA tegen jezelf en leer lichter te leven!
Zeg eindelijk JA tegen jezelf en leer lichter te leven! uitgelicht

Zeg eindelijk JA tegen jezelf en leer lichter te leven!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik (Jeff) een blog heb geschreven voor Stay In Charge. Het wordt geen hele lange, maar het is er wel één die jou als het goed is iets meegeeft in je leven en je in ieder geval laat nadenken.

Ik wil jou zeggen dat je WAARDEVOL bent en dat JIJ er mag zijn! Er gebeuren zoveel dingen in het leven waar je het niet mee eens kunt zijn, die verdrietig zijn, waar je boos van wordt of noem het maar zo gek niet, het kan je leven negatief, zonder dat je het wilt, beïnvloeden.

Uiteindelijk komt het altijd weer op JOUZELF neer, of je nu de positieve weg inslaat of de negatieve. Leer van jezelf te houden en misschien klinkt dat heel gek en vreemd, maar het is wel de manier.

Maar hoe kan ik van mezelf leren houden? Hoe weet ik of ik al genoeg liefde voor mezelf heb?

Ik neem het voorbeeld van negatieve overtuigingen. De overtuiging dat je bijvoorbeeld nooit iets goeds doet, je maakt altijd fouten, je bent altijd te laat, je vindt jezelf te dik, je bent lui, je bent geen goede zoon of dochter, geen goede vriend/vriendin enzovoort enzovoort.

Dat is echt zo dom!

Waarom zeg je dat? Waarom zeg je niet tegen jezelf; hmm dat is niet zo handig, de volgende keer weet ik hoe ik het anders kan doen!

Je hoeft je voor niemand te bewijzen!

We leven in een prestatie maatschappij en overal is dat merkbaar. Helemaal niet erg als je daar goed op gaat, maar als je het gevoel hebt en jezelf het gevoel geeft dat je er niet mag zijn, dan is het tijd om erover na te denken.

De waarde van jezelf is niet te meten in hoeveel en hoe vaak je voor anderen klaar staat, dat iedereen je kan bellen of dat je overal JA op zegt. De waarde van jezelf zit in het feit dat je voor jezelf durft te kiezen, tijd voor jezelf neemt en NEE kan zeggen tegen iemand die om je hulp vraagt.

Balans

Overal is balans voor nodig en dat is niet voor elk levensgebied hetzelfde. De één besteed heel veel tijd aan zijn of haar hobby en werkt er een beetje bij. De ander werkt ontzettend veel en besteed weinig tijd aan zijn of haar hobby.

De tijd die je voor jezelf hebt kan je ook gebruiken om echt voor jezelf te kiezen. De balans tussen dingen waarvoor je hebt gekozen zoals werk, hobby, sociale leven, sport. Denk na over wat jou gelukkiger en blijer maakt. Misschien werk je wel teveel? Misschien wil je meer tijd aan je hobby of sport besteden? Denk erom, het gaat om JOU!

Neem dit mee!

Ik wil JOU meegeven dat JIJ een reden hebt om hier te zijn. Niet alleen om te werken, naar school te gaan en te sporten. NEE! Iedereen heeft een missie om hier te zijn. Voor de één is het al lang en breed duidelijk, de ander komt er misschien nooit achter en JIJ bent misschien opzoek? Blijf altijd nieuwsgierig om erachter te komen. Leer van het leven en leer over het leven. Wat wil jij betekenen voor een ander? Waar haal jij voldoening uit?

Hoe dan ook, JIJ bent BELANGRIJK en MAG ER ZIJN! Wat je uiteindelijk ook doet met je leven of in je leven, kies altijd voor jezelf, hou van jezelf, want dan kun je er ook voor iemand anders zijn, zonder dat er balans verloren gaat. Maar nog belangrijker; dat je jezelf niet kwijtraakt!

Zeg eindelijk JA tegen jezelf! Waardering voor jezelf sterkt niet alleen je geest maar ook je lichaam. Stimuleer je eigen kracht van binnenin en activeer oude wonden door te leren jezelf te aanvaarden zoals je bent. Het is goed zoals je bent. JIJ bent GOED zoals je bent!

Zeg alle innerlijke kritische stemmen TOT NOOIT MEER ZIENS!

Houden van jezelf is echt niet egoïstisch, integendeel: wie van zichzelf houdt, heeft nog meer te geven op allerlei vlakken. Je zult er versteld van staan!

Het boek lichter leven-leren houden van jezelf van Stefanie-Carla Schafer gaat daar heel mooi op in. Heel veel praktische tips, korte oefeningen en pagina’s die je kunt invullen in dat boek gaan JOU HELPEN om je eigenwaarde te laten groeien.

Lichter leven en elke dag is genieten van het leven!

STAY IN CHARGE!

Wil je meer tips en inspiratie van ons?

Check en volg ons dan op social media!

Of heb je een vraag naar aanleiding van dit blog of wil je contact?

Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd berichten via social media.

We reageren altijd zo snel mogelijk!

Groetjes,
Paulien en Jeff

Misschien vind je dit ook interessant

Subscribe to Our Newsletter

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Address

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per 1230.

Call Us

(+880) 123 456 7898
(+880) 123 456 7898

Email Us

contact@divi.com
potterystudio@divi.com