Zeg eindelijk JA tegen jezelf en leer lichter te leven!

Weet jij wel dat jij WAARDEVOL bent en dat JIJ er mag zijn!?
Er gebeuren zoveel dingen in het leven waar je het niet mee eens kunt zijn, die verdrietig zijn, waar je boos van wordt of noem het maar, het kan je leven negatief (zonder dat je het wilt) beïnvloeden.

Uiteindelijk komt het altijd weer op JOUZELF neer, of je de positieve weg inslaat of de negatieve. Leer van jezelf te houden en misschien klinkt dat heel gek en vreemd, maar het is wel de manier. Zelfliefde is de basis van alles.

Maar hoe kan ik van mezelf leren houden?

Hoe weet ik of ik al genoeg liefde voor mezelf heb?

Heb jij last van negatieve overtuigingen? De overtuiging dat je bijvoorbeeld: nooit iets goeds doet, je altijd fouten maakt, je te dik bent, jezelf lui vindt, je geen goede zoon of dochter bent, geen goede vriend/vriendin bent, enzovoort enzovoort. Dat zijn negatieve overtuigingen, die niet echt lief zijn. 

Vaak hoor je mensen wel zeggen Dat is echt zo dom van mij!” 
Waarom zeg je dat? Zou je dat ook tegen een ander zeggen? Waarom niet tegen een ander maar wel tegen jezelf?
Waarom zeg je niet tegen jezelf: dat was niet zo handig, de volgende keer weet ik hoe ik het anders kan doen!

Stop met jezelf afzeiken. Betrap je jezelf op deze negatieve gedachten? Wees er dan bewust van dat je die hebt en buig ze om. Praat tegen jezelf alsof je tegen een vriend(in) praat. Liefdevol en opbouwend. Wees lief voor jezelf, zo creëer je meer zelfliefde. Je doet wat je kan!

Je hoeft je voor niemand te bewijzen!

We leven in een prestatie maatschappij en overal is dat merkbaar. Helemaal niet erg als je daar goed op gaat, maar als je het gevoel hebt en jezelf het gevoel geeft dat je er niet mag zijn, dan is het tijd om erover na te denken.

De waarde van jezelf is niet te meten in hoeveel en hoe vaak je voor anderen klaar staat, dat iedereen je kan bellen of dat je overal JA op zegt. De waarde van jezelf zit in het feit dat je voor jezelf durft te kiezen, tijd voor jezelf neemt en NEE kan zeggen tegen iemand die om je hulp vraagt.

Balans

Overal is balans voor nodig en dat is niet voor elk levensgebied hetzelfde. De één besteed heel veel tijd aan zijn of haar hobby en werkt er een beetje bij. De ander werkt ontzettend veel en besteed weinig tijd aan zijn of haar hobby.

De tijd die je voor jezelf hebt kan je ook gebruiken om echt voor jezelf te kiezen. De balans tussen dingen waarvoor je hebt gekozen zoals werk, hobby, sociale leven, sport. Denk na over wat jou gelukkiger en blijer maakt. Misschien werk je wel teveel? Misschien wil je meer tijd aan je hobby of sport besteden? Denk erom, het gaat om JOU!

Neem dit mee!

JIJ hebt een reden om hier te zijn. Niet alleen om te werken, naar school te gaan en te sporten. NEE! Iedereen heeft een missie om hier te zijn. Voor de één is het al lang en breed duidelijk, de ander komt er misschien nooit achter en JIJ bent misschien opzoek? Blijf altijd nieuwsgierig om erachter te komen. Leer van het leven en leer over het leven. Wat wil jij betekenen voor een ander? Waar haal jij voldoening uit?

Hoe dan ook, JIJ bent BELANGRIJK en MAG ER ZIJN! Wat je uiteindelijk ook doet met je leven of in je leven, kies altijd voor jezelf, hou van jezelf, want dan kun je er ook voor iemand anders zijn, zonder dat er balans verloren gaat. Maar nog belangrijker; dat je jezelf niet kwijtraakt!

Zeg eindelijk JA tegen jezelf! Waardering voor jezelf sterkt niet alleen je geest maar ook je lichaam. Stimuleer je eigen kracht van binnenin en activeer oude wonden door te leren jezelf te aanvaarden zoals je bent. Het is goed zoals je bent. JIJ bent GOED zoals je bent!

Houden van jezelf is echt niet egoïstisch, integendeel: wie van zichzelf houdt, heeft nog meer te geven op allerlei vlakken. Je zult er versteld van staan!

Zeg al je innerlijke kritische stemmen: TOT NOOIT MEER ZIENS!

Het boek lichter leven-leren houden van jezelf van Stefanie-Carla Schafer gaat daar heel mooi op in. Heel veel praktische tips, korte oefeningen en pagina’s die je kunt invullen in dat boek gaan JOU HELPEN om je eigenwaarde te laten groeien.

Lichter leven en elke dag is genieten van het leven!

Wil je meer tips en inspiratie van ons?

Check en volg ons dan op social media!

Of heb je een vraag naar aanleiding van dit blog of wil je contact?

Mail dan naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

We reageren altijd zo snel mogelijk!

Groetjes,
Paulien en Jeff

 

Misschien vind je dit ook leuk: