Deze 5 dingen zou je elke dag tegen jezelf moeten zeggen
Deze 5 dingen zou je elke dag tegen jezelf moeten kunnen zeggen uitgelicht

Deze 5 dingen zou je elke dag tegen jezelf moeten zeggen!

Met wie ben je het liefst op stap? Met wie vind je het gezellig? Van wie houd jij het meest? Bij deze vragen denk je misschien aan de ander, maar wat nou als je dit naar jezelf uitspreekt?

Als jij tevreden bent met jezelf dan ben je het liefst met jezelf op stap, dan vind je het ook gezellig met jezelf en houd je van jezelf! Dat is niet gek of raar, want als je dit over jezelf kan zeggen betekent dit dat je jezelf in de spiegel kunt aankijken.

Ga nu eens naar een spiegel en noem 3 dingen die je mooi vindt aan jezelf? Zijn het je ogen? Is het je haar? Of is het je gezicht?

Iedereen is uniek en speciaal. Daarom mag jij jezelf in de spiegel aankijken en zeggen:
Ik mag er zijn! Ik heb mooie ogen, mooi haar en een mooi gezicht.

We noemen dit persoonlijke affirmaties of anders gezegd positieve zelfuitspraken.

Een kleine side-note: heb je moeite met de affirmaties omdat je ze (nog) niet gelooft? Probeer ‘ik’ dan te veranderen in ‘jij’. Dit werkt dan vaak veel beter. Een voorbeeld wat je dan zegt tegen jezelf: Jij bent goed zoals je bent! of Jij bent waardevol!

Oké, dit zijn de 5 dingen. Check it out! 

Affirmatie 1: Ik ben goed zoals ik ben

Je bent goed zoals je bent, maar je bent ook zoveel meer. Vergeet nooit waar je vandaan komt, wie je bent, wat je doet, hoe je denkt, wat je zegt, hoe je ademt. Al je talenten en je persoonlijke kwaliteiten/eigenschappen vormen JOU!

Jij bent zo belangrijk voor jezelf, want als je dat niet voelt, hoe kan je dan belangrijk zijn voor een ander? Bijvoorbeeld voor je vriend of vriendin.

Affirmatie 2: Elke dag ben ik dankbaar voor wat ik heb

Benoem elke dag minstens 3 dingen waarvoor je dankbaar bent in dit leven die je leeft. Misschien loopt het allemaal niet zo lekker of juist wel. Probeer de positieve dingen te benoemen en hardop tegen jezelf te uit te spreken. Beter zelfs, schrijf ze iedere dag op en plak deze op een plek waar je het iedere dag kan lezen en hardop kan terug lezen.

Affirmatie 3: Ik geef nooit op!

Hoe zwaar het leven ook is en zal zijn, jij geeft nooit op!
Weet je waarom wij daar zo sterk in geloven? Wij zijn overtuigd dat je alle problemen kan overwinnen als je dat echt wilt! Jij bent zo ongelooflijk sterk en jij zult alles kunnen overstijgen.

Wij geloven in de kracht van onze ‘maker’ God! Wij zijn in geloof en wij geloven dat God onze kracht is in dit leven.

Misschien heb jij niet die geloofsovertuiging en dat geeft helemaal niets. Wat we willen uitdragen is de boodschap dat wij kracht uit Hem putten. Zonder Hem kunnen wij niet doen wat we doen.

Affirmatie 4: Ik mag van mezelf houden

Van jezelf houden is de basis. Loyaal zijn naar jezelf is onderdeel in deze basis. Doen wat jij zelf wilt en keuzes maken op basis van de liefde voor jezelf. Je mag best tegen jezelf zeggen dat je van jezelf houdt!

Hoe wil je van iemand anders houden als je niet eens van jezelf kunt houden. Houden van jezelf om hoe je eruit ziet, hoe je bent, wat je doet, welke keuzes je maakt en houden van jezelf omdat jij jezelf bent en mag zijn.

Affirmatie 5: Ik ben belangrijk

Jij bent belangrijk en doet er toe! Uiteindelijk is er voor iedereen een taak weggelegd in deze wereld. Helaas weten veel mensen (nog) niet wat deze taak is en komen daar misschien ook helemaal niet achter. Dat komt door het persoonlijke proces van diegene.

Elke dag zeggen: Ik ben belangrijk zorgt ervoor dat je elke dag momenten pakt waarvan je geniet, dat je blijft leren van je eigen IK en dat je je plek inneemt in deze wereld.

Dat jij jezelf belangrijk vindt betekent dat jij RESPECT hebt voor jezelf als persoon.

Wil je nou meer tips van ons?

Check en volg ons dan op social media!

Heb je een vraag naar aanleiding van dit blog? Of een andere vraag?

Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd berichten via social media.

We reageren altijd zo snel mogelijk!

Groetjes,
Paulien en Jeff

Stay In Charge!

Misschien vind je dit ook interessant

Subscribe to Our Newsletter

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Address

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per 1230.

Call Us

(+880) 123 456 7898
(+880) 123 456 7898

Email Us

contact@divi.com
potterystudio@divi.com