Welke boeken lezen succesvolle mensen? Dit zijn de boeken die je moet lezen!
Welke boeken lezen succesvolle mensen? Dit zijn de boeken die je moet lezen!

Welke boeken lezen succesvolle mensen? Dit zijn de boeken die je moet lezen!

De titel van dit blog is misschien een beetje misleidend omdat we niet ingaan hoe je succesvol wordt. In onze ogen is iedereen succesvol op zijn of haar manier. De één is niet beter dan de ander, alleen word je niet zo bekeken in de wereld van nu.

De wereld van nu betekent succesvol en rijk zijn, status en aanzien. Paulien en ik denken dat je juist succesvol wordt, als je werkt aan jezelf, leert van jezelf en investeert in jezelf. Dit kun je doen door ook boeken te gaan lezen die hieraan bijdragen.

Succesvol worden is niet rijk worden, status en aanzien vergaren, een mooie auto rijden, een mooi huis bewonen. Dat zijn mooie bijkomstigheden die op een gegeven moment hand in hand kunnen gaan met dat succes.

Succesvol is in onze ogen is; gelukkig zijn met jezelf en weten wat je wilt in dit leven, een doel hebben. Anderen kunnen helpen of ondersteunen om ook gelukkig te zijn met zichzelf en ook een doel te creëren waar ze naar toe kunnen werken.

Succes is een ontzettend breed begrip waar jij zelf een definitie aan kunt geven of anders gezegd een bepaalde betekenis.

Welke boeken lezen succesvolle mensen? Dit zijn de boeken die je moet lezen!
Welke boeken lezen succesvolle mensen? Dit zijn de boeken die je moet lezen!

Het begin van een boek

Waar te beginnen als het gaat om boeken lezen?
Veel mensen houden niet van boeken lezen en dat wordt naar ons idee steeds minder. Vooral onder jongeren zie je dat hier minder aandacht voor is.

Dat is heel jammer want boeken zorgen al eeuwen voor persoonlijke ontwikkeling en de groei hierin. Het begin van een boek kan lastig zijn omdat je misschien niet zo goed weet wat je wilt lezen, maar je kunt echt lezen waar je maar over wil lezen.

Het belangrijkste hiervan is, is dat je een boek kiest waar je iets mee hebt, bijvoorbeeld je hobby. Of het is een boek waar je nog niet veel van af weet en daar juist iets over wil leren.

Het begin van een boek begint heel cliché bij jezelf, maar we willen jou daar wel in inspireren natuurlijk. Wij hebben ontzettend veel aan een aantal boeken gehad en nog steeds lezen wij ouderwets boeken omdat we daar echt de waarde van inzien.

Welke boeken lezen?

Het is aan jou welk boek je kiest om te lezen, maar we laten je dit blog niet lezen zonder dat je geïnspireerd raakt. Dit om in ieder geval de stap te nemen om dat ene boek in de kast toch te gaan pakken of toch naar de bibliotheek te gaan om daar een boek te lenen én te gaan lezen.

Daarom hebben we een lijst gemaakt van onze top 10 boeken die ons enorm hebben geholpen op verschillende levensgebieden. Boeken dat ons inzichten gaven op het gebied van werk en leiderschap of op het gebied van liefde, psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

Zelf als je nu denkt; ja, later ik ga hoe dan ook toch geen boeken lezen! Chill, je kunt namelijk ook luisterboeken gebruiken. Ja, je leest het goed: Luisterboeken.

Een boek dat je door je headphones hoort en je hoeft zelf geen enkele letter te lezen, ideaal toch?

Onze top 10 met verwijzingen

In deze top 10 boeken van Paulien en Jeff zie je de titels met de links waar je meer informatie over het boek zelf kunt krijgen en eventueel kunt kopen. Voor de meeste boeken zijn er ook luisterboeken beschikbaar met enkele uitzonderingen.

Deze top 10 is in willekeurige volgorde behalve de nummer 1!

1. HSV Jongerenbijbel
Deze unieke uitgave bestaat uit een nieuwe vertaling met vele extra’s zoals duidelijke uitleg en afbeeldingen. Wij gebruiken zelf ook deze jongerenbijbel omdat het heel fijn leest en makkelijk te begrijpen is. De Bijbel is voor ons de rode draad in ons leven.

2. Outwitting the devil van Napoleon Hill
Napoleon Hill een groot schrijver, lector en consultant voor zakelijke leiders. In dit boek onthult hij de sleutels om obstakels te overwinnen en de weg naar innerlijk succes te vinden.

3. Think and Grow Rich
Ook dit boek is van Napoleon Hill met een Nederlandse bewerking van Michael Pilarczyk.
Hierin krijg je zoveel inzichten over hoe het brein werkt en je leert denken als een miljonair. Niet alleen om zo te denken maar ook in wat je doet. Succes betekent namelijk niet alleen geld en status.

4. Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz
In Verslaafd aan liefde van Jan Geurtz lees je hoe we onze behoeftigheid aan liefde en erkenning kunnen veranderen in onvoorwaardelijk en duurzaam geluk. Want wat is liefde nu eigenlijk en wat houdt het in?

5. Mindgym van Wouter de Jong
De sportschool voor je geest, dat is een boek van Wouter de Jong. Dit boek geeft je in 12 weken de tijd meer handvatten voor je mentale conditie en hoe je dit kunt verbeteren.

6. Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferriss
Ontsnappen aan de 9-5 mentaliteit en leid een rijk en zinvol leven. In dit boek krijg je inzichten over hoe je je werk effectiever kunt doen en tegelijkertijd minder hoeft te werken. Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit.

7. Illusies van Ingeborg Bosch
Ingeborg Bosch, grondlegger van de therapie PRI, geeft je de sleutel om te ontsnappen uit de doolhof van soms overweldigende en onbegrepen gevoelens en gedachten.

8. Verslaafd aan denken van Jan Geurtz
In Verslaafd aan denken beschrijft Jan Geurtz het verschijnsel denken en laat zien dat het onze meest voorkomende en verankerde verslaving is.

9. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey vormt al jarenlang wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen en leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren.

10. Eenvoudiger leven van Max Verhees
In een wereld vol chaos, onzekerheid en stress is het heerlijk om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Ontdek de fijne, positieve energie die van binnenuit stroomt. Maak het jezelf eenvoudiger. Juist nu in deze tijd.

En nu?

Dit waren de 10 boeken die wij ontzettend belangrijk en waardevol vinden in ons leven en die we graag met je willen delen. De boeken kunnen zoals gezegd het verschil maken in je leven en daar begint alles natuurlijk.

Begin met boeken te lezen of te luisteren. Het zal je leven positief gaan beïnvloeden!

Wil je nou meer tips van ons?

Check en volg ons dan op social media!

Heb je een vraag naar aanleiding van dit blog? Of een andere vraag?

Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd berichten via social media.

We reageren altijd zo snel mogelijk!

Groetjes,
Paulien en Jeff

Stay In Charge!

Misschien vind je dit ook interessant

Subscribe to Our Newsletter

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Address

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per 1230.

Call Us

(+880) 123 456 7898
(+880) 123 456 7898

Email Us

contact@divi.com
potterystudio@divi.com