Hoe kan je stoppen met falen? (een blog van Jeff)
Hoe kan je stoppen met falen uitgelicht

Hoe kan je stoppen met falen? Dat is een vraag die ik mezelf zo vaak heb gesteld en waar ik vaak naar opzoek ben gegaan. Uiteindelijk heb ik dat antwoord wel gekregen maar datzelfde antwoord is iets wat je vaak moet blijven herhalen.

Hoe kan je stoppen met falen?
Hoe kan je stoppen met falen?

Je kunt het zien als een opleiding die je doet. Je doet een opleiding en hiervoor moet je veel theorie leren. Je gaat dus veel theorie proberen op te slaan vanuit de boeken of waar je de leerstof ook uit haalt.

Alleen het nadeel hiervan is, is dat je 80% na half uur in de context alweer bent vergeten. Daarom is herhaling zo belangrijk.

In dit korte blog ga ik hier iets dieper op in. Lees dus snel verder hoe je kunt stoppen met falen.

Herhaling

Ik noemde het net; herhaling. Maar wat heeft dit nu te maken met hoe je kunt stoppen met falen? Herhaling van de kennis of vaardigheden is nodig om jezelf er steeds weer aan te herinneren waarom je iets doet. Het doel waarom je succes wil behalen in plaats van te falen.

Als je iets nieuws wil leren in welke vorm dan ook, is herhaling van groot belang om te slagen in wat je wilt bereiken. Als dat het stoppen is met roken, met drinken, drugsgebruik, koffie drinken of zelfs als je gewicht wil verliezen is herhaling noodzakelijk.

Maar ook als je je diploma wil halen van de opleiding waarmee je bezig bent of je autorijbewijs.

Herhaling van kennis en vaardigheden die je eigen zal moeten maken of makkelijker gezegd; een gewoonte, die een automatisme wordt.

Opbouwen of afbreken?

Of je nu iets wilt stoppen of wilt beginnen maakt eigenlijk geen verschil. Ik heb eerder een blog geschreven op mijn persoonlijk blog over het stoppen met drinken van koffie. In dit blog beschreef ik mijn ervaring en wat ik deed om dit te doen.

Maar op het moment dat ik dit schreef, had ik wel de kennis en de vaardigheden alleen miste ik nog wel iets wat ik nu bewust en concreet toepas; namelijk de controle over mijn gedachten.

Voordat je hiermee verder gaat is het eerst belangrijk om je doel concreet te hebben. Wat wil ik nu eigenlijk?

Wil ik afvallen of wil ik ergens mee stoppen? Wil je dus bewust iets opbouwen of afbreken? Wat je wilt doet er niet zoveel toe, maar het is wel belangrijk om in ieder geval een doel te hebben, omdat je dan een weg ernaar toe maakt.

Welk doel is dus niet belangrijk, het is de weg ernaar toe, die het belangrijk maakt.

Je gedachten

Naast het doel wat je hebt, zijn je gedachten alles bepalend. Ik kon bijvoorbeeld niet stoppen met koffie drinken als mijn gedachten niet in lijn waren met dat doel. Je kunt bijvoorbeeld ook niet beginnen met gewicht verliezen als je gedachten (motivatie) zich nog niet kunnen verbinden aan dat doel, afvallen.

Als jij nog niet zover bent om in te zien wat de voordelen zijn ten opzichte van de nadelen in het kader van een gezond gewicht hebben, dus een gezondere levensstijl, zal je het doel niet bereiken.

Met sommige dingen lukt het met me om mijn gedachten in lijn te krijgen met het doel wat ik heb en met sommige dingen niet. En dat is helemaal niet erg maar je hebt het wel nodig. Anders val je snel weer terug in oude patronen.

Wat kan ik dan doen?

Het zelf ervaren. Je zult bewust moeten worden van je gedachten, de pijn, de nadelen van het doel dat je wilt bereiken. De voordelen moeten zwaarder wegen dan de nadelen en je moet dit diep van binnen voelen.

Je gedachten zullen echt moeten samenwerken met het doel dat je voor ogen hebt.

Je mindset is enorm belangrijk om succes te boeken. Met je gedachten kun je alles sturen en kun je dus ook stoppen met iets, maar ook succes boeken met iets (je doel).

Bewustwording

Soms zijn patronen iets wat je niet doorziet. Maar wat is er dan voor nodig om daar bewust van te worden. Dat ligt er maar net aan. Wat is het? Is het iets wat je wilt oplossen? Of iets wat je wilt doorbreken? Bijvoorbeeld een verslaving.

Als we het hebben over het stoppen met koffie drinken dan werd ik bewust van de nadelen die koffie (cafeïne) drinken gaven.

Ik kreeg last van slapeloosheid, hartkloppingen, hoofdpijn, angst en meer somberheid. Dat waren voor mij duidelijk signalen (nadelen en pijn) om in ieder geval te minderen en daarna te stoppen met koffie drinken.

Ik werd bewust van die nadelen en pijn waarop ik gedachten creëerde die in lijn kwamen met het stoppen met koffie drinken. Door de samenwerking van het doel (stoppen met koffie) en de gedachten kon ik succes boeken en stoppen.

Gezond gewicht

Ik ben ook al jaren bezig met mijn gezondheid en ik vind het belangrijk om goed voor mezelf te zorgen, maar ook voor mijn gezin.

Daarom let ik op wat ik wel en niet eet. Om een gezonde levensstijl vol te houden heb je ook gezonde motiverende gedachten nodig.

Ongezond eten geeft voor kort moment een gelukkig gevoel en daarna ervaar je meestal  een suikerdip, gevoel van futloosheid, opgeblazen gevoel, buikpijn, beroerdheid of een gevoel van ongelooflijk balen van jezelf.

Heb ik (weer) ongezond gegeten! Ik baal echt van mezelf. Deze gedachten zijn allemaal nadelen en creëren pijn in je ziel. Dit buig ik om en gebruik ik om gezonde motivatie en gedachten te creëren. Als je een keer of meerdere keren slecht eet maakt dat je geen slecht persoon, ongezond of wat dan ook. Morgen is er een nieuwe dag en nieuwe kansen.

Op deze manier geniet ik van een gezonde levensstijl en als ik een keer ongezond eet, geniet ik ook.

It’s all in your head!

De gedachten en het doel moeten dus overeenkomen om het doel te behalen. Zijn de gedachten niet in lijn met het doel, dan zal je het doel niet behalen.

Jij kunt dit ook!

Iedereen kan dit! Jij dus ook!

Soms weet je niet waar je moet beginnen en daarom deel ik mijn ervaring, kennis en kunde met jou. Want jij bent diegene die keuzes maakt en jij bent het waard om de regie over je eigen leven te hebben en te houden!

Ik hoop dus dat dit je motiveert, bewust maakt en over de streep trekt. Dat meen ik oprecht!

Wil je meer tips en inspiratie van ons?

Check en volg ons dan op social media!

Of heb je een vraag naar aanleiding van dit blog of wil je contact?

Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd berichten via social media.

We reageren altijd zo snel mogelijk!

Groetjes,
Paulien en Jeff

Misschien vind je dit ook interessant

Subscribe to Our Newsletter

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Address

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per 1230.

Call Us

(+880) 123 456 7898
(+880) 123 456 7898

Email Us

contact@divi.com
potterystudio@divi.com