Niet zo zeuren, je hebt het toch goed?
niet zo zeuren, je hebt het toch goed? uitgelicht

Niet zo zeuren, je hebt het toch goed?

Wanneer kies je voor jezelf? 7 tips!

Zo vaak heb ik in mijn leven te horen gekregen dat je blij moet zijn met wat je hebt en dat niets perfect is. Doordat ik dat zo vaak hoorde, bleef ik in situaties die mij niet goed deden. Zo bleef ik op plekken werken waar ik overspannen van werd en bleef ik in relaties die mij van binnen kapot maakten. Hoe weet je nou wanneer je uit bepaalde situaties moet stappen en wanneer je moet accepteren dat niets perfect is? Dat ik niet zo moest zeuren en blij moest zijn met wat ik had.

Een relatie

Stel, je zit in een relatie. Je bent heel gek op de ander, die persoon is lief voor je, doet echt zijn best en je voelt je op je gemak bij die persoon. Maar die persoon heeft niet dezelfde hobby’s als jij en hij houdt van wintersport terwijl jij graag op het strand ligt. Je voelt dat je jaloers wordt als je op Instagram ziet dat een vriendin wél met haar vriend op het strand ligt en dat je collega samen met zijn vriendin dezelfde sport doet. Je begint te twijfelen aan je relatie. Jij wil ook graag meer delen met je vriend(in).

Nog een voorbeeld

Een ander voorbeeld. Je hebt een relatie met iemand en jullie relatie is vrij oppervlakkig. Als jullie samen weggaan met vrienden dan is het wel gezellig en maak je wel plezier, maar als jullie samen zijn is er eigenlijk geen liefde. De ander haalt jou vaak naar beneden en doet vaak ontzettend gemeen tegen jou. Je voelt je minderwaardig en niet geliefd. Wel hebben jullie een gezamenlijke hobby en houden jullie beide van een gezonde leefstijl, wat erg fijn is. Als je praat met mensen om je heen dan zeggen ze dat jullie zo leuk zijn samen en dat elke huisje wel zijn kruisje heeft.

Een baan

Of je hebt een baan die prima betaalt, je hebt best leuke collega’s en de werktijden zijn ook goed. Toch ga je elke dag met lood in je schoenen naar je werk. Je wordt knettergek van het werk dat je moet doen en doet het met heel veel frustratie. Je ziet er enorm tegenop om weer dag in dag uit hetzelfde te doen en je wil het liefst gillend wegrennen. Anderen zeggen dat het zo fijn is dat je structuur hebt en een vast inkomen en dat elk werk wel iets heeft dat niet leuk is. Dus je blijft.

Wanneer moet je accepteren dat minder leuke dingen er bij horen en wanneer ga je over je grens en ben je niet meer trouw aan jezelf?

Een paar tips!

Tip 1:
Dit is gelijk de allerbelangrijkst tip!
Schrijf je waarden op. Wat vind jij écht het allerbelangrijkste in het leven? Liefde, diepgang, van betekenis zijn, structuur, orde, veiligheid ect? Komen jouw waarden in de knel door jouw situatie? Jouw waarden zijn het allerbelangrijkste, dit is wie jij bent, waar jij voor staat. Je waarden moet je nooit aan de kant zetten voor niets of niemand.

Tip 2:
Neem even tijd voor jezelf, ga rustig zitten en vraag jezelf: Is dit écht wat ik wil? Laat je hart spreken!

Tip 3:
Kun je iets aan de situatie veranderen? Kun je bijvoorbeeld wat veranderen aan je relatie of je werk waardoor het beter wordt?

Tip 4:
Hoeveel procent van je situatie is goed en hoeveel is niet goed? Het mooiste is als je situatie 90% goed voelt en 10% soms wat minder. Als dit andersom is dan moet je snel wat veranderen of maken dat je wegkomt!

Tip 5:
Laat een ander niet de keuze voor jou maken. Het is jouw leven! Dus uitspraken zoals: “overal is er wel iets of het is ergens anders echt niet beter” moet je met een korreltje zout nemen. De uitspraken kloppen soms wel, maar is niet perse voor jouw situatie bedoelt! Jij beslist over jouw leven en jij bent 100% verantwoordelijk. Tuurlijk is het goed om met anderen te praten om zo je eigen mening te kunnen vormen. Maar luister altijd naar jouw hart.

Tip 6:
Haalt een situatie of persoon jouw naar beneden? Voel jij je minderwaardig of worden er kwetsende dingen gezegd? Kies dan voor jezelf! Niets of niemand heeft het recht om jou te beledigen, naar beneden te halen of minderwaardig te laten voelen.

Tip 7:
Kies vanuit liefde, niet vanuit angst. Uit angst ergens in blijven is geen goede reden om te blijven. Als de situatie schadelijk is voor je, kies dan voor jezelf. De dingen waar je bang voor bent vallen vaak enorm mee, er komt wel een oplossing!

Heb jij wel eens meegemaakt dat je in een situatie zit die niet goed voor je is? Laat het ons weten in de comments.

Wil je meer tips van ons?

Check en volg ons dan op social media!

Of heb je een vraag naar aanleiding van dit blog of wil je contact?

Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd berichten via social media.

We reageren altijd zo snel mogelijk!

Groetjes,
Paulien en Jeff

Misschien vind je dit ook interessant

Subscribe to Our Newsletter

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Address

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per 1230.

Call Us

(+880) 123 456 7898
(+880) 123 456 7898

Email Us

contact@divi.com
potterystudio@divi.com