Masterclasses voor jongvolwassenen

Over ons

In 2022 hebben we de stichting opgezet met als doel zoveel mogelijk jongeren te ondersteunen in hun persoonlijk proces van persoonlijke ontwikkeling en groei.

Beide (Paulien en Jeff) zijn we jongerencoaches en houden we ons bezig met positieve mentale gezondheid voor jongvolwassenen. Ook wij hebben een reis doorgemaakt in ons leven die velen zullen herkennen. 

Paulien: “In mijn verleden heb ik mij vaak eenzaam en onbegrepen gevoeld, ik had geen doel in mijn leven om naar toe te werken. Ik was op zoek naar mijn eigen identiteit en maakte veel verkeerde keuzes”

Jeff: “Mijn hele leven stond in het teken van depressie, angsten en verslaving. Ik leefde in donkere tijden, eenzaam, volledig geïsoleerd van iedereen en ik was mezelf helemaal kwijt. Door de drugs en alcohol vluchtte ik weg en zocht ik afleiding in alles wat slecht voor me was”

We weten uit eigen ervaring hoe ‘zwaar’ het leven kan zijn. Maar dat je mede door middel van persoonlijke ontwikkeling en verdieping weer licht aan het einde van de tunnel kan zien.


We begonnen de eerste stap te zetten

In 2020 kwamen we via een goede vriend in contact met de directeur van Stichting Can I dream.
In april 2021 mochten we het jongerenproject BASI opzetten in Groningen.
Inmiddels hebben we heel veel jongeren kunnen inspireren om te onderzoeken wat zij willen in dit leven willen. En wat er voor hen belangrijk is. Wat we tot dusver met ontzettend veel succes hebben gedaan. 

Wij vinden dat elk mens recht heeft om zich content te voelen. Dat ieder zijn of haar eigen koers in het leven mag bepalen en vooral doen wat hij/zij leuk vindt in het leven.

Zodat je ten volste van betekenis kunt zijn voor jezelf en voor anderen.  Om dat te kunnen doen is het belangrijk dat je voornamelijk optimistisch in het leven staat. Dat je je krachtig voelt en vertrouwen hebt in jezelf. 

Jongvolwassenen worden vaak vergeten als het gaat om gehoord en gezien worden terwijl zij de volgende generatie zijn die veel voor onze maatschappij kunnen betekenen, in welke rol dan ook.


Jongvolwassenen hebben meer nodig

Onze ervaring is dat jongvolwassenen meer nodig hebben. Wat wij vaak horen is dat sommige niet veel zelfvertrouwen hebben, het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen, dat ze negatieve gedachten en/of depressieve gevoelens hebben, dat ze geen of nauwelijks vrienden hebben, dat ze angstig zijn, verslavingen hebben, burn-out klachten hebben of zich eenzaam voelen. 

Wij vinden dat dit anders moet en we weten dat dit anders kan!
Heel veel struggles worden bijvoorbeeld beïnvloed en gemaakt door onze gedachten. Wist je dat we gemiddeld 120.000 gedachten per dag hebben? Als het merendeel daarvan negatief is, hoe zal je je dan voelen denk je?

Gelukkig hebben niet alle jongvolwassenen grote uitdagingen of problemen. Er zijn ook  jongvolwassenen die ergens een beetje op vastlopen en meer willen leren over een bepaald onderwerp en nieuwsgierig zijn of ondernemend en creatief en alles uit het leven willen halen.
Maar waar kunnen ze terecht om echt iets te doen wat bij hun behoefte aansluit?


Onze plannen

Wij willen masterclasses geven aan jongvolwassenen die hongerig zijn om dingen te leren, willen veranderen, verder willen komen in het leven en vooral de regie in eigen handen willen hebben en houden. Jongvolwassenen die willen en gas willen geven, die kunnen aansluiten.

Wat is ons plan?
Wij willen masterclasses aanbieden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei. Denk aan: omgaan met stress, omgaan met negatieve gedachten, omgaan met emoties en gevoelens, communiceren, doelen stellen en behalen, jezelf presenteren, een positieve mindset creëren, je droomleven uitstippelen, leven zonder angst, uit de depressie stappen en nog veel meer thema’s.
De masterclasses kunnen het leven van een jongere positief veranderen.

Jongeren die intrinsiek gemotiveerd zijn, kunnen deze masterclasses bijwonen. De masterclasses worden gegeven in een plaatselijk theater in Groningen.

Onder het genot van een hapje en/of drankje zijn ze omringd door gelijkgestemden die allemaal hetzelfde willen: positief groeien en ontwikkelen als mens en vooral alles uit het leven willen halen! Met een avond vol plezier, humor en levens veranderende inzichten! Leef je mooiste leven en ga voor je dromen! Daar staan wij voor. 


Wij hebben jou nodig

Om dit voor elkaar te krijgen hebben we een projectplan geschreven voor een Pilot in Groningen en willen we alles uit de kast halen om dit voor elkaar te krijgen. En daar kom jij ook bij kijken. We hebben jou ook hard nodig om ons te helpen bij deze actie en de jongeren te kunnen ondersteunen in dit proces.

We hebben jou nodig om zoveel mogelijk impact te maken om te inspireren en tools mee te kunnen geven. Er is best veel geld nodig om dit plan (pilot) van de grond te krijgen en daarom willen we jou vragen om geld te doneren.
Daar zijn we ontzettend dankbaar voor.

Dit is ons levenswerk!

Wij hebben een missie en het betekent zo veel voor ons dat we bezig kunnen zijn met onze passie en dat is het inspireren en motiveren. Dat we anderen kunnen inspireren om hun dromen na te jagen en persoonlijk te groeien. Maar ook het verbinden van elkaar, de onvergetelijke ontmoetingen die ontstaan, de vriendschappen, het lachen samen en het maken van onuitwisbare, leerzame humoristische momenten die een leven lang bijblijven.

Wij hadden gewild dat dit er in onze tijd was geweest, want dan hadden we veel dingen misschien heel anders aangepakt, sneller de keuze gemaakt of juist niet.

Namens ons, ons team (het bestuur) dat ons ondersteunt om onze gezamenlijke missie en visie uit te dragen in de wereld waarin we staan voor de jongeren.

Wil je bijdragen aan dit geweldige project? Dan kan dat via de onderstaande gegevens. En omdat je een donatie hebt gedaan, gaan we jou uitnodigen om ook bij de masterclasses te zijn, als bedankje voor je waardering voor ons werk! We werken niet meer via een crowdfunding website omdat zij hoge fees en transactiekosten vragen. We zijn helaas geen ANBI stichting i.v.m. fiscale aftrek.

Stichting Stay in Charge
o.v.v. donatie masterclasses 2023/2024
NL INGB 0676 0130 82

Of via deze knop:

Groetjes en heel veel dank!
Jeff, Paulien en teamleden stichting Stay in Charge:
Diovany Felicia
Jeffrey Pattiwael
Jean-Rony Wander
Annelies Weidema

Onze partners:
Techgroep Evenementtechniek
Sarah Veli
360 Talk

Wil je meer tips en inspiratie van ons?

Check en volg ons dan op social media!

Of heb je een vraag naar aanleiding van dit blog of wil je contact?

Mail dan naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

We reageren altijd zo snel mogelijk!

Groetjes,
Paulien en Jeff

 

Misschien vind je dit ook leuk: