19 leuke dingen om te doen voor jongeren in tijden van corona
19 activiteiten voor jongeren in tijden van corona

Welke activiteiten kan je doen tijdens corona? In dit blog delen wij 19 leuke dingen om te doen voor jongeren in tijden van corona.
We leven in een tijd waar corona het gesprek van de dag is maar ook een situatie waar iedereen tegen aan loopt.
Het is corona voor en corona na, heel veel mensen praten hierover. Misschien doe jij dat ook wel, maar het is verstandiger om je eigen dingen te blijven doen en te praten over de dingen die belangrijk zijn voor jou. Dingen waar je blij van wordt!

Leuke dingen doen kan altijd. Denken in mogelijkheden is zo makkelijk, maar toch denken we vaak in problemen en dat is echt zonde. Het is een manier van denken die je eigen kunt maken, maar daar is wel wat voor nodig.

Om niet te blijven hangen in een negatieve cirkel, is het nodig dat je leuke dingen blijft doen ondanks de situatie om je heen. Op die manier blijft je koppie kalm, relaxt en zorg je ervoor dat je positief blijft, minder stress hebt en niet verbitterd raakt.

In dit blog gaan we 19 leuke dingen met je delen die je vooral kunt doen in een tijd zoals nu.
De dingen die je gaat lezen spreken misschien voor zich. Laat je toch gewoon inspireren!

19 leuke dingen om te doen voor jongeren in tijden van corona
19 leuke dingen om te doen voor jongeren in tijden van corona

Lees een tof boek

Lees een boek dat je persoonlijk interesseert zoals een biografie van een persoon, een boek op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of je passie. Laat het boek een middel zijn die je rijker maakt en laat groeien als persoon. Hoe mooi is het als je nieuwe vaardigheden leert die je hebt gelezen in een boek.

Of dat je leest over hoe iemand met bepaalde problemen is omgegaan, of hoe iemand veel geld is gaan verdienen door zijn gedachten te veranderen.

Ga wandelen in de buitenlucht

Ga zodra je kunt lekker wandelen in de buitenlucht en het liefst in de natuur. Dat is eigenlijk het meest mindfull (bewust zijn in het hier en nu). Je kunt op die manier helemaal resetten als je negatieve gedachten of kopzorgen hebt.

Je mag je juist even terug trekken en tijd voor jezelf nemen. Dat is heel belangrijk om te doen en juist kan een moment van terug trekken je weer positieve gedachten en energie geven. Doordat je buiten bent kun je je focus even zetten op andere dingen. En doe je ook direct aan lichaamsbeweging.

Luister podcasts

Misschien luister je al podcasts of nog niet. Goede podcasts kunnen je manier van denken positief beïnvloeden. Je krijgt er weer nieuwe motivatie van en het brengt je weer nieuwe ideeën.

Bovendien zijn podcasts heel leerzaam en kunnen ze je de richting geven die je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld heel veel podcasts vinden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maar ook luisterboeken kun je vinden op spotify.

Luister bijvoorbeeld podcasts/luisterboeken op de gebieden wat jou interessant lijkt of waar je meer van wilt weten en/of wil leren.

Ruim dingen op die je niet nodig hebt

Iedereen heeft wel dingen in huis staan of liggen die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld iets al een jaar niet aangeraakt of gebruikt, doe het dan weg!

Als je dingen weg doet waar je niets meer mee doet, geeft dit je rust in je hoofd en levert je dit misschien ook nog wel een paar centen op. Je kunt het verkopen op marktplaats of aan iemand geven die je ermee blij kunt maken.

Natuurlijk kan het zijn dat je denkt dat je alles nog nodig hebt, ruim dan in ieder geval je huis op. Dan komt er vast een moment dat je het wel echt weg kunt doen.

Spreek met vrienden af

Kijk naar wat nog wel kan. We leven misschien in een gekke tijd waar je helaas niet veel sociale activiteiten kunt doen. Ondanks dit kun je wel kijken naar wat wél mogelijk is, om je vrienden toch te zien.

Het is zo belangrijk om sociaal bezig te blijven omdat je anders jezelf heel snel kunt gaan afzonderen. Je gaat misschien meer gamen of op social media. Ondertussen raak je steeds meer en meer verwijderd van echte verbinding en contact met anderen in je omgeving.

Blijf sporten en bewegen

Natuurlijk weet iedereen dat sporten en bewegen gezond is, maar lang niet iedereen doet het wekelijks een aantal uren. Niet iedereen heeft dit in zijn of haar dagelijkse bezigheden.

Meestal gaan we niet sporten omdat we geen zin hebben en pakken we liever de auto, brommer of scooter omdat dit sneller gaat en makkelijker is. Maar weet dat alle beweging iets is en je gezond houdt.

Het houdt je gezond op mentaal gebied zoals positieve gedachten, vrolijkheid, motivatie en energie. Op lichamelijk gebied zorgt het voor een gezond gewicht, gezonde spieren, botten, een gezond hart, gezonde bloedvaten en zorg je voor een gezond immuunsysteem.

Doe iets voor een ander

Hoe klein dan ook, je kunt doordat je iets voor een ander doet, ook jezelf helpen. Je kunt bijvoorbeeld je opa of oma helpen met boodschappen doen, je moeder helpen met het afval naar de container brengen of een keer koken voor een vriend/vriendin.

Je krijgt er zoveel voor terug. Iemand waardeert je voor wat je doet en dat voel je. Door een goede daad voor de ander maak je iemand anders blij en jezelf. Kortom een win-win situatie.

Nieuwe mensen leren kennen

Misschien ken je nog niet zoveel mensen en heb je geen of weinig vrienden. Maak gebruik van het internet! Ga kijken in facebook groepen met mensen die dezelfde interesse met je delen, bepaalde fora(forum) of op andere social media zoals instagram.

Maak contact met mensen waarmee je een virtuele klik hebt en spreek dan eens af in het echt. Je kunt dan denken aan afspreken op auto meetings, op een jongeren hangout of voetbalkooitje in de buurt. Dat ligt natuurlijk aan jullie gezamenlijke interesses.

Even helemaal niets doen!

Soms kan het bevrijdend zijn om gewoon lekker helemaal niets te doen. Geen afspraken, geen werk, geen school. Gewoon helemaal niets en lekker een beetje aanmodderen, want niets moet.

Gewoon lekker thuis of je gaat even weg, maar je hoeft en moet niets. Lekker toch?!

Begin aan een nieuwe opleiding of cursus

Een nieuwe uitdaging kan wonderen doen in je motivatie. Dit kan je misschien vinden in een nieuwe opleiding of cursus. Je hebt nu de tijd om daar eens goed voor te zitten en op te oriënteren. Misschien kun je nu echt die opleiding gaan doen die je altijd al wilde gaan doen of die verkorte cursus waardoor je misschien van je hobby je werk kunt maken.

Plan een spelletjesavond in

In ieder geval 1 keer per maand kom je samen met vrienden, familie, kennissen of met wie dan ook. Lekker een avond gevuld met spelletjes die je gezellig samen doet. Samen zijn en spelletjes doen verbind je meer met elkaar en je hebt vet veel plezier.

Iemand opzoeken die aan huis gekluisterd zit

Sommige mensen kunnen in deze tijd niet meer naar buiten. Ze zijn misschien slecht ter been of zo chronisch ziek dat ze niet veel meer kunnen. Misschien ken je wel een opa, tante of andere bekende waarmee je samen iets kunt doen.

Misschien kun je even gezellig naar buiten een stukje wandelen of samen een theetje drinken. Op deze manier doe je ook weer iets terug voor een ander en breng je weer wat vreugde in zijn of haar leven. Naast dat je iets doet voor een ander dat krijg je er ook weer veel voor terug.

Dans op je favoriete muziek

Zet je favoriete muziek op en zet de volume knop op 10. Als je favoriete muziek speelt ga jij lekker dansen en hoe gekker hoe beter! Gewoon lekker dansen!

Dit kan thuis, bij vrienden of familie. Waar jij maar wil en waar het kan.

Leer jezelf nieuwe dingen aan

Of het nu een instrument bespelen is, vroeger opstaan of dat je gaat een nieuwe sport uitproberen. Je kunt jezelf nieuwe dingen aanleren en het is nog eens hartstikke leuk en je wordt er een leuker en beter mens van.

Je trekt jezelf uit de sleur en uit je comfortzone want je daagt jezelf uit om nieuwe dingen te ondernemen en te leren. Wat wil jij leren? Wil je leren jongleren? Of wil je leren om een website te bouwen, leren ondernemen? Alles is mogelijk!

Ga knutselen

Klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar het is zo leuk om creatief bezig te zijn. Het is goed voor je humeur en je wordt er rustig en ontspannen van. Je kunt een tekening maken, een moodboard, een vogelhuisje, iets van afval of probeer handletteren eens. Kijk eens op Pinterest voor inspiratie!

Doe een klusje dat al een jaar op je ligt te wachten

Soms blijven klusjes heel lang liggen. Dan kan je denken aan schilderwerk of de banden plakken van je stapfiets. Klusjes die je eigenlijk altijd hebt uitgesteld omdat je geen tijd of zin had.

Nu is het moment! Schilder je kamer of huis met een mooie frisse kleur of doe een andere klus die je al een tijdje had staan op je to-to list.

Ga lekker in de tuin werken

Je hebt geen groene vingers nodig om in de tuin te werken want als je twee handen hebt, dan zit je goed. Als je geen tuin hebt, wordt het misschien wat lastiger. Dan kan je misschien je buren vragen of een familie lid met een tuin.

Als je dan samen in de tuin bezig bent is dat ook nog eens gezellig en je kunt lekker kletsen over van alles en nog wat. Eigenlijk is tuinieren heel goed voor je lichaam en geest want je verbrand calorieën en je voelt je meer ontspannen in je hoofd.

Een stuk fietsen

Iedereen heeft wel een fiets toch? Pak je fiets en ga lekker een stukkie toeren. Je kunt ook een plaats bedenken waar je heen wil fietsen. Zo kun je naar een vriend of vriendin fietsen en onderweg door het bos heen cruisen. Pak je onderweg nog even iets lekkers mee bij de supermarkt dat je dan opeet bij je vriend of vriendin.

Kijk of er een leuk project in de buurt wordt opgezet

In veel wijken van steden worden projecten opgezet voor buurtbewoners. Zo heb je ook jongeren projecten die worden opgezet, zelfs in tijden van corona.
Zo is het jongeren project BASI in Groningen.

Een project waarin jongeren in verschillende sectoren ( zoals: cultuur, sport, zorg, fashion, landbouw, en ICT) kunnen proeven waar hun passie ligt en daarnaast gaan ze samen een project opzetten die maatschappelijk impact creëert.

Je leert nieuwe skills, nieuwe mensen kennen en krijg je workshops van bekende Groningers zoals:
Glory Kickbokser Michael Duut, Choreograaf en danser Tresor Nzita Fatima, Producer Maddy Madpac, vlogger en host Promario, studiecoach Xandra Koops, presentatie coach Jonas van der Vlugt van 360 talk en ex- profvoetballer en ondernemer Kurt Elshot.

Daarnaast gaan de jongeren op excursie bij de verschillende sectoren. Je gaat met jouw team een vet maatschappelijk event organiseren en kun je de ‘Social Innovator Award’ winnen! Je wordt 6 maanden begeleid door enthousiaste jongerencoaches.

Jij gaat het verschil maken in je eigen leven en het leven van anderen! Ook krijg je naast de ervaring en netwerk ook nog een lijpe Basi kledingset.

Lijkt dit je leuk? Dit project start op 1 april 2021! (en weer in december 2021)
Check www.basi-mdt.nl voor meer info!

19 leuke dingen om te doen voor jongeren in tijden van corona
19 leuke dingen om te doen voor jongeren in tijden van corona

Wil je nou meer tips van ons?
Check en volg ons dan op social media!

Heb je een vraag naar aanleiding van dit blog? Of een andere vraag?

Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd berichten via social media. We reageren altijd zo snel mogelijk!

Stay In Charge!

Groetjes,

Paulien en Jeff

Check hier onze andere blogs!

Misschien vind je dit ook interessant

Subscribe to Our Newsletter

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Address

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per 1230.

Call Us

(+880) 123 456 7898
(+880) 123 456 7898

Email Us

contact@divi.com
potterystudio@divi.com