Hoe kom je erachter wat je wilt bereiken in het leven?
Hoe kom je erachter wat je wil bereiken in het leven

Hoe kom je erachter wat je wilt bereiken in het leven? Deze vraag heeft altijd in me geleefd, alleen kon ik er nooit echt een beeld bij vormen.
Ik vond het moeilijk om te vertellen wat ik wilde worden omdat dit zo ver in de toekomst lag.

Ik denk dat jij deze vraag ook moeilijk te beantwoorden vind, want dat is denk ik de reden waarom je dit blog leest.

Hoe dan ook kan het soms heel iets kleins zijn om ineens te beseffen waar je naar toe wilt en wat je wil bereiken in je leven.

Lees snel het ervaringsverhaal van Jeff!

Hoe kom je erachter wat je wil bereiken in het leven
Hoe kom je erachter wat je wilt bereiken in het leven?

Middelbare school

Ook ik was 16 jaar toen ik klaar was met de middelbare school, maar wist ik wat ik wilde gaan doen? Nope. Mijn keuze werd me nog moeilijker gemaakt door de maatschappij waarin we leven.

De middelbare school richting detailhandel deed ik met weinig moeite, maar toch was ik in de 3e nog afgestroomd naar het laagste niveau.

Toen ik 14 jaar oud was kreeg ik al te maken met depressies in combinatie met de moeilijke tijd als puber. Naast deze moeilijkheden moest ik ook nog eens een keuze maken voor de toekomst. Hoe dan?

Door anderen op school kreeg ik te maken met de handel in drugs maar ook het gebruik hiervan..

Omdat ik in die tijd ook veel gepest werd, trok ik me vooral veel terug. Dat was waarschijnlijk mijn redding geweest, hoe krom dat ook was.

Mijn droom

Gelukkig vond ik nog wel ontspanning in voetbal en de vrienden die ik had door het voetbal. Toen wist ik wat ik wilde, omdat het voetballen super goed ging.

Ik wil profvoetballer worden!

Er kwamen geregeld scouts naar me kijken tijdens de wedstrijden en mijn naam werd een feit. Ik speelde mezelf in de kijker. Totdat ik voor langere tijd geblesseerd raakte en ik mijn droom als profvoetballer voorbij zag gaan. Opnieuw raakte ik in depressie en gaf de droom op..

Ik deed een oriëntatiejaar, een schakeljaar, een opleiding sociaal cultureel werk, ik ging het leger in, ik handelde in drugs, ik gebruikte drugs, ik werkte overal waar ik kon werken om puur alleen geld te verdienen.

Richting had ik niet en ik was het spoor bijster…Geld was het enige, aan iets terug geven dacht ik niet.

Weken, maanden, jaren vlogen voorbij..

Meerdere depressies infiltreerden mijn leven..

Nog meer medicatie die me als een zombie lieten zweven..

Het moment

Totdat ik in 2018 besefte dat dit niet meer zo verder kon. Ik voelde heel veel vuur in mijn lichaam en geest om iets te doen met mijn leven maar ook om verschil te maken voor anderen.

Zo ontstond mijn missie om anderen te inspireren en te ondersteunen naar een leven waar in jij beslist HOE jij wilt leven en ZELF de REGIE hebt over je EIGEN leven.

Dat je niet leeft naar de waardes van een ander maar die van jezelf, dat je niet leeft naar de standaarden in de maatschappij. Maar dat je leeft naar je unieke eigen waarden.

Dat jij mag leven als uniek en waardevol mens, dat jij er toe doet!

Zo begon ik met afbouwen en afkicken van mijn medicatie en verslaving aan alcohol en cannabis. In een half jaar heb ik mezelf vrij gemaakt van alles wat me meer dan 10 jaar in zijn greep hield.

Het werken aan mezelf is nog actueel maar ik ben er van overtuigd dat dit een onderdeel moet zijn van iedereen. Het investeren in persoonlijke ontwikkeling is de beste investering die je kunt doen.

Diploma

Nu ben ik gediplomeerd jongeren coach met een overload aan ervaring en kennis. En elke dag leer ik nog bij.

Juist door alle pijn, verdriet en struggles ben ik gekomen waar ik nu sta en weet ik dat verandering komt door de juiste actie(s).

In 2019 leerde ik Paulien van der Woude opnieuw kennen. Inmiddels kennen wij elkaar al 17 jaar en bundelen wij onze ervaring, kennis en passie om jongeren te inspireren en te ondersteunen naar een mooier leven!

Nu in 2021 zetten wij samen het jongerenproject BASI op. Het project dat onze jongeren weer richting geeft, een doel en perspectief in hun leven. Dit geweldige maatschappelijk diensttijd traject zetten wij in Groningen voor het eerst op.

Daarnaast zijn we ook nog steeds bezig met STAY IN CHARGE en het online programma You Got This!

In tijden zoals we die nu kennen, vooral nu i.v.m. corona, hebben de jongeren ons harder dan ooit nodig, maar wij hebben hen ook nodig.

Waar wil je heen?

Ik heb tijden gekend van eenzaamheid, veel pijn, depressies, angsten, machteloosheid, reddeloosheid en ik had totaal geen hoop meer. Waarvoor wilde ik überhaupt nog leven? Ik ben niets waard en wat heeft de maatschappij, de wereld nou aan mij?

Helaas zijn er velen onder ons die ook die gedachten hebben en misschien jij ook wel. Misschien niet over de dood, maar wel over wat je wilt met je leven en waar je naar toe wilt. Een doel voor ogen geeft perspectief.

Weetje, dit doe je niet voor een ander. Dit doe je puur voor jezelf, en als jij weet waar je heen wilt gaan, dan pas kun je ook anderen inspireren om mee te varen.

Er zijn zoveel smoesjes die je kunnen tegenhouden om de weg te bewandelen die bij je past, maar die weg is alleen bereikbaar als je 2 dingen bezit:

De wil om te gaan en het besef dat je moet investeren in jezelf om daarheen te gaan. Je zult bepaalde dingen moeten laten, moeten opofferen om te komen op die plaats die je voor ogen hebt.

Maak dromen waar!

Droom freaking groot! Kleine dromen binden je vast en laten je niet gaan. Grote dromen laten je vliegen, laten je risico’s nemen en out of the box denken.

Laat je fantasie de vrije loop en ga waar alleen jij kunt gaan! Waarom zou je het niet kunnen?
Als iemand bijvoorbeeld tegen jou zal zeggen dat je het niet kan, is dat vaak een signaal dat diegene jaloers is omdat jij WEL je DROMEN waar wil maken.

Dat jij wel kiest om je dromen waar te maken geeft aan dat jij zelf de REGIE over je LEVEN neemt en dat is wat jouw meer vrijheid en geluk gaat geven in je leven.

Ik heb offers gebracht en dingen opzij gezet om mijn weg te bewandelen en nog steeds breng ik iedere dag offers om mijn dromen te leven.

Jij bent uniek, waardevol en kostbaar!
Jij bent het waard om je dromen waar te maken en deze te leven.

Wil je nou meer tips van ons?
Check en volg ons dan op social media!

Heb je een vraag naar aanleiding van dit blog? Of een andere vraag?

Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd berichten via social media. We reageren altijd zo snel mogelijk!

Stay In Charge!

Groetjes,

Paulien en Jeff

Check hier onze andere blogs!

Misschien vind je dit ook interessant

Subscribe to Our Newsletter

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Address

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per 1230.

Call Us

(+880) 123 456 7898
(+880) 123 456 7898

Email Us

contact@divi.com
potterystudio@divi.com