Hoe zorg je goed voor jezelf? 6 Tips!
Hoe zorg je goed voor jezelf 6 tips

Hoe zorg je goed voor jezelf? 6 Tips!

Iedereen zorgt voor zichzelf op een manier waarvan hij/zij denkt dat dit goed is. Toch merk je dat je in bepaalde cirkels (vaak negatieve) blijft hangen, maar je weet niet goed hoe je hier uitkomt.

Sommige merken er ook helemaal niets van en gaan maar door en door. Op deze manier gaan ze steeds verder en gaan ze continu over hun persoonlijke grenzen. Waardoor ze uiteindelijk in een burn-out terecht komen of erger zelfs; een lange depressie.

Maar hoe zorg je goed voor jezelf op een manier dat bij jou past en dat je niet blijft hangen in negatieve cirkels, waardoor er uiteindelijk meer problemen ontstaan.

In dit blog geven we jou een aantal tips die jou zeker op de goede weg kunnen helpen. En weet je wat het mooie is aan alles wat we met jouw delen? We hebben het allemaal zelf mee gemaakt.

Alle struggles, elk probleem, zorgen en shit hebben we doorstaan om te komen waar we nu staan. Maar weet ook wij er nog lang niet zijn. Je zult je hele leven stenen blijven leggen op het pad waarover je heen loopt.

Maar dat is de bedoeling en dat noemen ze persoonlijke groei! Dat je zelf die stenen neerligt en bewust een kant op gaat, een weg inslaat, die voor jou is weggelegd.

Tip 1: Blijf altijd trouw aan jezelf

Wat vind jij echt belangrijk? Wat zijn je persoonlijke waarden? Trouw zijn aan jezelf is doen wat je zelf wilt en tegelijkertijd ook respect hebt voor jezelf. Het vertrouwen hebben in jezelf is enorm belangrijk maar ook bijvoorbeeld voor je relatie.

Als jij trouw bent aan jezelf, dan doe je géén dingen die respectloos zijn voor jou en tegelijkertijd ook niet voor de ander zoals je partner.

Tip 2: Sport regelmatig

Door te sporten zweet je niet alleen maar zorg je ook voor extra hormoon aanmaak. Dit zijn de hormonen die je fijn en blij laten voelen en dit is heel belangrijk om weer met stress om te gaan.

Tip 3: Eet gezond!

Lekker eten moet kunnen en wees ook zeker niet te streng voor jezelf maar zorg wel dat de basis gezond is. Eet voldoende groenten en fruit en als het even kan: Biologisch. Je krijgt niet alleen veel vitaminen, minderalen en antioxidanten binnen maar ook je immuunsysteem wordt sterker.

Tip 4: Bouw aan een gezonde leefstijl

Een basis van gezonde voeding en regelmatig sporten zijn onderdelen van een gezonde leefstijl. Het is in deze wereld heel lastig om dit vol te houden maar een gezonde leefstijl is belangrijk voor je mentale en lichamelijke gezondheid. Zorg voor structuur in de dingen die je doet zodat dit gewoontes worden.

Hoe zorg je voor een gezonde leefstijl? Check dit blog!

Tip 5: Stel doelen voor jezelf

Wat wil je bereiken in je leven? Waar wil je naar toe? Wil je bijvoorbeeld een (nieuwe) baan of een andere opleiding. Hoe doe je dit? Wij kunnen je daarmee zeker helpen! Wat goed werkt is om je doelen op te schrijven en ergens op te plakken op een plek die je dagelijks ziet.

Bijvoorbeeld de spiegel in de badkamer of de keukenkastjes. Op deze manier word je elke dag weer geprikkeld om met je doel(en) bezig te zijn.

Tip 6: Stel jezelf de vraag; Wat doe ik hier op aarde?

Wat is je persoonlijke missie? Stel jezelf de vraag; waarom ben ik hier eigenlijk? Onze missie is bijvoorbeeld om zoveel mogelijk jongeren te ondersteunen en richting te geven aan zijn of haar leven, struggles te overwinnen en het leven te leven dat ZIJ willen. Die van JOU dus!

Ook kun je je verdiepen in het geloof omdat je hier veel houvast, hoop en richting voor jezelf uit kunt halen. Het kan jou helpen naar verandering van binnenuit.

Dit was weer een nieuwe blog geschreven door ons, speciaal voor jou! We hopen dan ook jou altijd weer te inspireren om het leven weer meer kleur te geven!

Wil je nou meer tips van ons?

Check en volg ons dan op social media!

Heb je een vraag naar aanleiding van dit blog? Of een andere vraag?

Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar paulienenjeff@stayincharge.nl of volg ons op InstagramFacebookTiktok en YouTube.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd berichten via social media.

We reageren altijd zo snel mogelijk!

Groetjes,
Paulien en Jeff

Stay In Charge!

Misschien vind je dit ook interessant

Subscribe to Our Newsletter

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Address

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per 1230.

Call Us

(+880) 123 456 7898
(+880) 123 456 7898

Email Us

contact@divi.com
potterystudio@divi.com